بسم الله الرحمن الرحیم
دستیار تخصصی طب سنتی ایران گفت: بهترین ظروف طبخ غذا چینی و آبگینه (پیرکس) و بعد از آن سفال لعاب دار و مس تازه قلع اندود شده است؛ زیرا طبخ غذا در ظرف آهنی مقوی مثانه است.
به گزارش گروه اجتماعی مشرق،
ژاله علی اصل دستیار تخصصی طب سنتی ایران، درباره زیان گرسنگی و تشنگی
اظهار داشت: افزایش حرارت در تبها، صداع (سردرد)، کاهش قوا و ایجاد
بیماریهای صفراوی و سوداوی از عوارض گرسنگی و تشنگی است.
به گفته
وی تحمل گرسنگی و تشنگی در بدنهای یابس (خشک و لاغر) بیشتر است،کودکان و
جوانان بیش از زنان تحمل گرسنگی و تشنگی را دارند. همچنین، بدنهای
سفید و مرطوب (چاق) تحمل کمی نسبت به گرسنگی و تشنگی دارند، زود تحلیل
میروند به خصوص در هوای گرم و در حال کار و حرکت.
دستیار تخصصی طب
سنتی ایران عنوان کرد: بهترین ظروف طبخ غذا چینی و آبگینه(پیرکس) و بعد
از آن سفال لعاب دار و مس تازه قلع اندود شده است؛ طبخ غذا در ظرف آهنی
مقوی مثانه و اعضای تناسلی است و ظروف گلی اگر لعاب دار نباشند یک تا دو
مرتبه میتوان در آنها غذا پخت، اگر دارای لعاب سالم باشند دفعات بیشتری
قابل استفاده است.
علی اصل افزود: پخت غذا در ظرف سنگی دو تا پنج
مرتبه اشکال ندارد، اما بیشتر از آن به دلیل نفوذ غذا در خلل و فرج آن و
ایجاد تعفن (رشد میکروب ها)مضر است.
وی ادامه داد: در زمان طبخ و
بعد از آن در ظرف نباید کاملاً محکم باشد، باید راهی برای خروج بخارات سمی
وجود داشته باشد، به خصوص اگر غذا ماهی و سرخ کردنیها باشد.
دستیار
تخصصی طب سنتی ایران گفت: غذا باید خوب جویده شود، زیرا شروع هضم از دهان
است و خوب جویدن باعث سرعت انهضام (هضم) در معده است. در حالت گرسنگی و
عطش زیاد به یک دفعه غذا و آب زیاد و سیر خورده نشود.
علی اصل
خاطرنشان کرد: بعد از ورزش سنگین و کارهای سنگین به یک دفعه غذا و آب زیاد
و سیر نخوریم و به تدریج بخوریم به خصوص اگر غذا سنگین باشد و یا غذایی
که به آن عادت نداریم و یا غذای بسیار سرد یا بسیار گرم باشد.